COMUNA CALOPĂR

Comuna Calopăr datează din anul 1804, când pe teritoriul actualei comune Calopăr se întindea moşia grecului Serdariu. Pe proprietatea acestuia trăiau aproximativ zece familii, ce locuiau în bordeie, construite în pădure, de teama invaziilor turceşti. Intenţionând să dezvolte un sat pe proprietatea sa, a convins alte zece familii, ce lucrau pe moşia Schitului Segarcea, să se mute aici. Împreună cu localnicii, a înfiinţat un sat şi s-a învoit cu locuitorii pentru a-i munci pământul
Calopăr este o comună situată în partea de sud a judeţului Dolj, Oltenia, România.
Comuna Calopăr formată din satele Bâzdâna, Belcinu, Calopăr (reședința), Panaghia și Sălcuța.

Populație

Populația comunei Calopăr se ridică la 3.723 de locuitori, în scădere față de recensământul anterior din 2002,

Obiective turistice:

Cetatea Dacică în punctul comuna Calopăr, judeţul Dolj “La Cucuioara” satul Bîzdîna.
Situl arheologic se află pe o margine de deal, la 1 km nord-vest de localitate, la distanţa de 5.060 m faţă de biserica din Calopăr. Descoperirile din cadrul sitului: Cetate La Tène (sec. IV- II î.Hr.) geto-dacică, fortificaţie La Tène geto-dacică fortificaţie din cărămizi arse; Fortificaţie Epoca medievală (sec. XIV) neprecizată; Locuire Epoca bronzului timpuriu Coţofeni.
Aceasta este una dintre cetățile dacice ce formau rețeaua de fortificații a statului geto-dac, un stat bine organizat și capabil de a se apăra de posibile vicisitudini.

GALERIE