Planul de Mobilitate Urbană Durabilă al Zonei Metropolitane Craiova

Planul de Mobilitate Urbană Durabilă al Zonei Metropolitane Craiova poate fi consultat accesând următorul link:

PMUD ZM Craiova

Raportul perioadei de consultare publică, care include şi propunerile înregistrate la dezbaterea publică, poate fi accesat la următorul link:

Raport consultare publică PMUD

Masuratori de trafic in cadrul Studiului de oportunitate a sistemului de transport public metropolitan

In cadrul contractului privind serviciile de elaborare a „Studiului de oportunitate a sistemului de transport public metropolitan” furnizorul SIGMA Mobility Engineering SRL a desfasoarat in zilele de Joi si Vineri o actiune de monitorizare a traficului si colectare de date privind transportul de calatori din Zona Metropolitana catre Municipiul Craiova si retur.

Masuratori privind traficul pasagerilor la nivel judetean in cadrul Autogarii de Nord Craiova

Continuam actiunile de masurare a traficului, in contextul Planului de Mobilitate Urbana Durabila pentru perioada de programare 2021-2027, plan realizat la nivelul Zonei Metropolitane Craiova, prin realizarea de anchete in incinta Autogarii Nord Craiova. Astfel, sunt centralizate date privind originea si destinatia deplasarilor, scopul acestora, numarul de persoane aflate in tranzit care utilizeaza mijloacele din transport pentru rutele judetene.
Ulterior se vor efectua masuratori ale traficului si in incinta Autogarii de Sud Craiova.

Planul de Mobilitate Urbana Durabila pentru perioada de programare 2021-2027

In contextul Planului de Mobilitate Urbana Durabila, document strategic pentru perioada de programare 2021-2027, intocmit la nivelul Zonei Metropolitane Craiova, pe parcursul a doua saptamani, cu sprijinul Politiei Rutiere Craiova, se vor desfasura anchete (masuratori) ale traficului rutier in 10 puncte din Municipiul Craiova, recunoscute ca fiind zone cu trafic intens.
Masuratorile se vor desfasura atat in orele de varf de dimineata (07:00 – 11:00) cat si in intervalul 15:00 – 19:00.
Acestea sunt necesare pentru a raspunde la urmatoarele intrebari : originea si destinatia deplasarii, scopul acesteia, numarul de persoane in autovehicul si tipul de marfa transportat.

Anunţ dezbatere publică – Planul de Mobilitate Urbană Durabilă pentru Polul de Creştere Craiova

Rapoarte Plan de Mobilitate Urbană Durabilă pentru Polul de Creştere Craiova

Odată cu intrarea în Uniunea Europeana (UE) la 1 ianuarie 2007, România şi‐a însuşit drepturile şi obligațiile în vederea integrării cu celelalte state membre ale Uniunii şi armonizarea standardelor, regulamentelor şi calitatea vieții pe tot teritoriul Uniunii. Obligațiile includ necesitatea de a transpune şi integra